Lyconin ympäristövastuullisuus

Perustaja Lydia Jordane, kuten kaikki me Lycon-ammattilaiset koemme yritys- ja yhteiskuntavastuullisuuden tärkeänä. Adam Powell Lycon Cosmeticsin tekninen johtaja, kertoo alla, vapaasti suomennettuna, Lyconin ympäristövastuullisuudesta. Lue alkuperäinen teksti englanniksi.

Vastuullisena australialaisena valmistajana takaamme, että noudatamme kaikkia ympäristöön ja sen suojeluun liittyviä lakeja, määräyksiä, standardeja ja koodistoja vähimmäisstandardeinamme.

Niiden noudattamisen lisäksi olemme tehneet useita ratkaisuja keventääksemme entisestään hiilijalanjälkeämme ja parantaaksemme kestävää kehitystämme. Olemme mm. asentaneet aurinkopaneelit tuotantolaitoksemme katolle sekä varmistaneet paperi-, pahvi- ja muovijätevirtojen laajamittaisen massakierrätyksen. Keräämme sadevettä talteen, jotta voimme käyttää sitä tehtaallamme, muissa kuin tuotteiden valmistukseen liittyvissä tarpeissa (tuotteidemme valmistuksessa käyttämämme vesi on käänteisosmoosipuhdistettua).

Tuotesuunnittelussa suosimme uusiutuvia kasviperäisiä materiaaleja, mukaan lukien RSPO-sertifioitua palmuöljyä. Pyrimme myös minimoimaan saastevaikutukset niin valmistusprosessissa kuin itse tuotteessa. Otimme esimerkiksi ensimmäisten joukossa käyttöön biohajoavat selluloosahelmet korvaamaan mikromuovia tuotteissamme.

Koko liiketoiminnan osalta pyrimme aina parantamaan materiaali-, energia- ja toimitustehokkuutta. Lisäksi pyrimme aina varmistamaan, että pakkauksemme ovat asiakkaidemme helposti kierrätettävissä. Käytämme pakkauksissamme esimerkiksi kierrätettävää polymeerejä, alumiinia ja pahvia.